???
???

Deze website maakt
gebruik van cookies

bekijk de voorwaarden

Magazijninrichting

Het gaat veel verder dan het kiezen van een stelling.

De vierkante en kubieke meters maximaal inzetten waarbij Kompactor rekening houdt met uw wensen, producten, verpakkingen, pallets, gangpadbreedtes, doorrijhoogtes, kolommen, loop- & rijpaden en vooral veiligheid. Wij hebben een brede ervaring met wat er allemaal bij een magazijninrichting komt kijken. Ieder project is uniek en vraagt om maatwerk. Graag delen wij onze ervaringen. Er is dus altijd een oplossing voor u ! Benieuwd wat dit voor u kan betekenen ? Neem even contact op .. wij helpen u graag op weg.

Inventariseren
en presenteren

Uw project start met een grondige inventarisatie. Hierbij houden wij rekening met zaken zoals producten, verpakkingen, pallets, gangpadbreedtes, doorrijhoogtes, kolommen, loop- & rijpaden en vooral veiligheid. Hierna maken wij een conceptplan welke wij u presenteren. Een onderdeel van dit plan is de CAD-tekening waarin het voor u meteen tastbaar wordt hoe wij denken over de indeling van uw magazijn.

Stellingen

Wanneer u op zoekt bent naar de juiste stelling start dit veelal bij ons met een advies.

Kompactor is dealer van het merk Rosss. Vanuit een korte inventarisatie krijgt u van ons een advies welke vervolgens in een ontwerp ingetekend wordt met behulp van een CAD-systeem. Nadat u bent overtuigd verzorgt en begeleidt onze montagedienst de montage van de stellingen geheel volgens de laatste veiligheidsnormen. Na in gebruik name van het magazijn verzorgt Kompactor ook de jaarlijkse verplichte veiligheidsinspectie.
Benieuwd wat dit voor u kan betekenen ? Bel of mail ons ..

Meer info over stellingen

Stelling producten




Palletstellingen zijn de meest toegepaste stellingen voor de opslag van pallets. Deze stellingen worden zowel in kleine als zeer grote magazijnen gebruikt. Palletstellingen zijn de meest geschikte stellingen indien elke pallet direct bereikbaar moet zijn. Tevens kan men ook orderpicken op vloerniveau en op hoogte met gebruik van een geschikte machine. Door constructie van de palletstelling is het mogelijk verschillende verstelbare niveaus boven elkaar te maken. Voor onze palletstellingen zijn verschillende toebehoren zoals roosters, gaaslegborden, aanrijbeveiliging, gaaswanden en diepteliggers leverbaar. De breedte van het gangpad wordt bepaald door het type truck. Een heftruck, reachtruck, stapelaar en smalle gangenmachine zijn geschikt voor het werken tussen palletstellingen.



Voor de opslag van kleine goederen en orderpicking zijn legbordstellingen een goede oplossing. Deze stellingen worden over het algemeen met de hand bediend. Legbordstellingen zijn in verschillende dieptes en hoogtes leverbaar en kunnen ook van een verdiepingsvloer worden voorzien. De metalen legborden zijn per 25 mm verstelbaar en uit te breiden met verschillende accessoires zoals verdeelschotten, tussen-en achterwanden en kunststof bakken. Voor grotere vakken en zware goederen zijn er grootvakstellingen. De grootvakstellingen zijn opgebouwd uit frames met liggers waarop houten of metalen legborden liggen.



Voor de opslag van grote hoeveelheden dezelfde soorten goederen op pallets zijn inrij- of doorrijstellingen een goede oplossing. De pallets worden in de diepterichting achter elkaar in de stelling geplaatst. De draagbalken zijn voorzien van zijgeleiding en ook op vloerniveau is een vloergeleiding leverbaar. Inrijstellingen zijn geschikt voor first in last out (FILO) en doorrij stellingen voor first in first out (FIFO). De inrij- en doorrijstellingen van Kompactor kunnen op maat ontworpen worden voor verschillende hoogtes en dieptes en voor verschillende palletafmetingen.



Een doorrolstelling werkt volgens het first in first out principe. De pallets of dozen worden geplaatst op de rollenbaan aan de ingave-zijde. De rollenbaan staat onder een lichte hoek waardoor de pallets door de zwaartekracht naar de uitname-zijde rollen. Om de snelheid geleidelijk te laten verlopen zijn remrollen ingebouwd. De opslag van dit systeem is zeer compact en er is alleen verlichting nodig in de gangpaden.



Een shuttlestelling biedt zeer compacte opslag en de truck rijdt tot aan de stelling. Een shuttlevoertuig brengt de pallets in de stelling. Met een afstandsbediening kunnen de pallets in en uit de stelling gebracht worden. De chauffeur kan meerdere opdrachten tegelijk laten uitvoeren met verschillende shuttles en daardoor een tijdsbesparing realiseren. Sensoren in de shutlle detecteren de pallets en plaatsen deze met een minimale tussenruimte achter elkaar. De shuttle wordt met de truck van kanaal verwisseld. Zowel LIFO als FIFO is mogelijk met dit systeem.



Draagarmstellingen zijn geschikt voor de opslag van lange goederen en grote producten zoals kunststof of metalen buizen, balken en platen hout. De producten zijn gemakkelijk in en uit de stelling te plaatsen. De armen zijn in verschillende uitvoeringen en kunnen een gewicht dragen van 100 kg tot 2000 kg. De zware uitvoering bestaat uit HEA en IPE profielen. Een opstelling met smalle gangpaden kan bediend worden met een 4-weg-reachtruck of zijlader.



Verrijdbare stellingen zijn magazijnstellingen gecombineerd met verrijdbare onderwagens. Zo wordt een hoge opslagdichtheid gecreëerd. Door het beperken van gangpaden ontstaat er immers bijna geen ruimte- of volumeverlies meer.



Magazijnstellingen zijn een arbeidsmiddel en hiermee verplicht tot een jaarlijkse keuring. Onze ervaren en gecertificeerde keurmeesters voor magazijnstellingen keuren uw magazijn volgens de BMWT richtlijnen. Een keuring bestaat uit het keuren van de magazijnstellingen en het schouwen van vreemde merken stellingen. Het controleren en aanpassen van de draagvermogenborden. Certificering van de stellingen met een keurcertificaat. Opstellen van de keuringsrapportage en een eventuele offerte. De uitgevoerde keuringen worden gerapporteerd aan de BMWT en steekproefsgewijs gecontroleerd door een onafhankelijke partij. Meer informatie over het BMWT-Keur vindt u op de BMWT-website: www.bmwt.nl. Kompactor levert magazijnstellingen, die volledig voldoen aan het internationale ISO 9001 en de F.E.M. (Fédération Européenne de Manutention). Vanzelfsprekend voldoen alle stellingen ook aan de NEN 5051 en de Arbowet.



Beschermers voorkomen schade aan uw stellingen. Een beschadigde stelling kan in draagkracht veel afnemen en de oorzaak zijn van incident met letsel. Voor onderdoorgangen en kopzijden van stellingen zijn beschermers zelfs verplicht. Beschermers voor stellingen of voor wanden, werkplekken en personen kunnen de veiligheid aanzienlijk vergroten.



Met verdiepingsvloeren kunnen het aantal vierkante meters eenvoudig vergroot worden. De constructie is modulair en geheel demontabel. De belasting kan van 400 kg/m2 tot 1500 kg/m2 De goederen kunnen via een opzetplaats met kantel of schuifhek op de vloer worden geplaatst. Verdiepingsvloeren worden toegepast voor opslag, orderpicking of kantoorruimte.



Met gaaswanden kunnen ruimtes of machines afgeschermd worden. Deze gaaswanden kunnen voorzien worden met afsluitbare draai- of schuifdeuren. Met gaaswanden kunnen ook doorvalbeveiligingen worden gemaakt achter palletstellingen. Enkelzijdige palletstellingen in een ruimte waarbij goederen letsel kunnen veroorzaken dienen voorzien te zijn van een gaaswand.

Veiligheidskeuringen en Inspecties

Uw stellingen veilig laten keuren is een één jaarlijkse wettelijke verplichting. Een tussentijdse inspectie is verplicht :

- Na verplaatsing of verbouwing van de magazijnstellingen.
- Na reparatie om (ernstige) schade te herstellen.

Kompactor verzorgt gecertificeerd de tussentijdse inspecties en de veiligheidskeuringen. Benieuwd wat dit voor u kan betekenen ? Bel of mail ons ..

Veiligheid

Veilig werken & veilig bewegen in een logistieke omgeving kan prima samengaan. Het plaatsen en creëren van rijbeveiligingen en veilige looppaden voorkomt gevaarlijke situaties. Rijbeveiligingen voorkomt ook veel onnodige schades aan uw intern transport, stellingen of gebouw. Benieuwd wat dit voor u kan betekenen ? Bel of mail ons ..

AGV
Automated Guided Vehicle

Steeds vaker worden logistieke processen geautomatiseerd en gerobotiseerd.
Dit leidt tot grote efficiëntiesprongen en aanzienlijke verlaging van de totale proceskosten. Machines die herhalend automatisch in actie komen wanneer de productie of orderprocessing het vraagt.
Volledig geautomatiseerde magazijntrucks of semi- automatische Dual Drive+ oplossingen helpen u verder.

Meer info over AGV

De voordelen van AGV

Via de afgestemde programmering van de software rijdt de AGV schadevrij, foutloos en veilig. Het systeem werkt zelfstandig zonder chauffeur en is 24 uur inzetbaar. Bovendien bewerkstelligt het een optimale opslagcapaciteit voor uw producten. Het resultaat is een grote besparing op uw operationele kosten en een efficiëntie die u altijd had willen hebben.

Van een AGV tot een totaaloplossing in uw logistiek

Kompactor biedt een maatwerk totaaloplossing voor elk proces. Van een AGV die repetitief van punt A naar B rijdt tot een volledig ingericht magazijn met geautomatiseerd order verzamelen en voorraadbeheer. De mogelijkheden zijn veelzijdig en de ontwikkelingen hierin volgen wij op de voet.

Volledige ontzorging

Van het ontwerp concepttekeningen en de ontwikkeling van de software tot de implementatie van de AGV door onze specialisten. Kompactor begeleidt en adviseert. Wij verzorgen vanuit een zorgvuldige inventarisatie een maatwerk advies en implementatie. Benieuwd wat dit voor u kan betekenen ? Neem contact op en wij begeleiden u door dit proces.

Aanvraag

Contact

Neem contact op of vraag direct een offerte aan. Wij helpen u graag verder.

Meest gestelde vragen

Hier vind je de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Welke afmetingen heeft een palletstelling ?
Dit is afhankelijk van de pallets welke u gebruikt. De meest voorkomende zijn euro- en blokpallets. Gebruikt u alleen europallets dan wordt meestal een liggerlengte gebruikt van 2.700 mm. Gebruikt u alleen blokpallets dan wordt meestal een liggerlengte van 3.300 mm genomen. Gebruikt u zowel euro als blokpallets dan wordt meestal een liggerlengte van 3.600 mm genomen. Een palletstelling kan diverse afmetingen hebben en is eenvoudig aan te passen aan de beschikbare ruimte in uw bedrijfsruimte. Bij pallets van 1.200 mm diep is er een stellingdiepte noodzakelijk van 1.100 mm. Wanneer de pallets 1.000 mm diep zijn, is een stellingdiepte van 900 mm voldoende.
Moeten mijn stellingen gekeurd worden ?
Stellingen moeten zeker gekeurd worden. Alle stalen opslagsystemen die mechanisch beladen worden, moeten volgens de NEN-EN 15635 worden gekeurd. Deze keurplicht staat omschreven in artikel 7.4a van het Arbobesluit. Kompactor kan deze keuringen voor u verzorgen.
Waar let een keurmeester op ?
Een keurmeester let onder andere op de technische staat van de stelling en die van de vloer, eventuele schade aan de constructie van de opslagsystemen, de materialen die in de stelling liggen en de oversteek hiervan, overbelasting, borging en aanwezigheid van beschermingen.
Moet een palletstelling verankerd worden ?
Het is wettelijk verplicht om een palletstelling te verankeren. Alle palletstellingen die mechanisch bediend worden, dienen verankerd te worden met twee ankers per voetplaat. Zie hiervoor de normeringen NEN-EN 15635.
Wanneer is een gaaswand verplicht ?
Wanneer een enkelzijdige palletstelling vrij in de ruimte staat, dient deze aan een zijde voorzien te worden van een gaaswand. Wanneer er aan de ene zijde een pallet geplaatst wordt, kan er op deze manier niemand gevaar lopen aan de andere zijde. Een gaaswand is verplicht zodra er een onveilige werksituatie kan ontstaan.

Opdrachtgevers

Vanaf het moment dat u zaken met ons doet, bent u verzekerd van een betrouwbare partner. Kompactor gaat voor de lange-termijn-relatie en voor een maximale klantbeleving. Een greep uit onze portfolio vol met tevreden klanten.

Maak gratis gebruik van mijn kennis en ervaring.