???
???

Deze website maakt
gebruik van cookies

bekijk de voorwaarden

Stellingen

Elke kubieke meter telt in uw magazijn

Voor elk product is er een opslagmethodiek. Wij bieden u een ruime keuze in de wereld van stellingen. Er is altijd een oplossing voor uw situatie. We komen graag vrijblijvend bij u inventariseren om u een passend voorstel te doen.

Advies van René

Wanneer u op zoekt bent naar de juiste stelling start dit veelal bij ons met een advies van iemand met veel ervaring. Vanuit een korte inventarisatie krijgt u van ons dit advies welke vervolgens in een ontwerp ingetekend wordt met behulp van een CAD-systeem.
Nadat u bent overtuigd, verzorgt en begeleidt onze montagedienst de montage van de stellingen geheel volgens de laatste veiligheidsnormen.

Bescherming en aanrijdbeveiliging

Veilig werken & veilig bewegen in een logistieke omgeving kan prima samengaan.
Het plaatsen en creëren van rijbeveiligingen en veilige looppaden voorkomt gevaarlijke situaties.
Aanrijdbeveiligingen voorkomt ook veel onnodige schades aan uw intern transport, stellingen of gebouw. Een beschadigde stelling neemt in draagkracht veel af en kan de oorzaak zijn van een incident met letsel. Voor onderdoorgangen en kopzijden van stellingen zijn beschermers zelfs verplicht.
Beschermers voor stellingen of voor wanden, werkplekken en personen kunnen de veiligheid aanzienlijk vergroten.

Benieuwd wat dit voor u kan betekenen ? Wij vertellen het u

Veiligheidskeuringen

Magazijnstellingen zijn een arbeidsmiddel en hiermee verplicht tot een jaarlijkse keuring.
Onze ervaren en gecertificeerde keurmeesters voor magazijnstellingen keuren uw magazijn. Een keuring bestaat uit het keuren van de magazijnstellingen en het schouwen van vreemde merken stellingen. Het controleren en aanpassen van de draagvermogenborden. Certificering van de stellingen met een keurcertificaat. Opstellen van de keuringsrapportage en een eventuele offerte. De uitgevoerde keuringen worden gerapporteerd en steekproefsgewijs gecontroleerd door een onafhankelijke partij.

Kompactor levert magazijnstellingen, die volledig voldoen aan het internationale ISO 9001 en de F.E.M. (Fédération Européenne de Manutention). Vanzelfsprekend voldoen alle stellingen ook aan de NEN 5051 en de Arbowet.

Stelling producten




Palletstellingen zijn de meest toegepaste stellingen voor de opslag van pallets. Deze stellingen worden zowel in kleine als zeer grote magazijnen gebruikt. Palletstellingen zijn de meest geschikte stellingen indien elke pallet direct bereikbaar moet zijn. Tevens kan men ook orderpicken op vloerniveau en op hoogte met gebruik van een geschikte machine. Door constructie van de palletstelling is het mogelijk verschillende verstelbare niveaus boven elkaar te maken. Voor onze palletstellingen zijn verschillende toebehoren zoals roosters, gaaslegborden, aanrijbeveiliging, gaaswanden en diepteliggers leverbaar. De breedte van het gangpad wordt bepaald door het type truck. Een heftruck, reachtruck, stapelaar en smalle gangenmachine zijn geschikt voor het werken tussen palletstellingen.



Voor de opslag van kleine goederen en orderpicking zijn legbordstellingen een goede oplossing. Deze stellingen worden over het algemeen met de hand bediend. Legbordstellingen zijn in verschillende dieptes en hoogtes leverbaar en kunnen ook van een verdiepingsvloer worden voorzien. De metalen legborden zijn per 25 mm verstelbaar en uit te breiden met verschillende accessoires zoals verdeelschotten, tussen-en achterwanden en kunststof bakken. Voor grotere vakken en zware goederen zijn er grootvakstellingen. De grootvakstellingen zijn opgebouwd uit frames met liggers waarop houten of metalen legborden liggen.



Voor de opslag van grote hoeveelheden dezelfde soorten goederen op pallets zijn inrij- of doorrijstellingen een goede oplossing. De pallets worden in de diepterichting achter elkaar in de stelling geplaatst. De draagbalken zijn voorzien van zijgeleiding en ook op vloerniveau is een vloergeleiding leverbaar. Inrijstellingen zijn geschikt voor first in last out (FILO) en doorrij stellingen voor first in first out (FIFO). De inrij- en doorrijstellingen van Kompactor kunnen op maat ontworpen worden voor verschillende hoogtes en dieptes en voor verschillende palletafmetingen.



Een doorrolstelling werkt volgens het first in first out principe. De pallets of dozen worden geplaatst op de rollenbaan aan de ingave-zijde. De rollenbaan staat onder een lichte hoek waardoor de pallets door de zwaartekracht naar de uitname-zijde rollen. Om de snelheid geleidelijk te laten verlopen zijn remrollen ingebouwd. De opslag van dit systeem is zeer compact en er is alleen verlichting nodig in de gangpaden.



Een shuttlestelling biedt zeer compacte opslag en de truck rijdt tot aan de stelling. Een shuttlevoertuig brengt de pallets in de stelling. Met een afstandsbediening kunnen de pallets in en uit de stelling gebracht worden. De chauffeur kan meerdere opdrachten tegelijk laten uitvoeren met verschillende shuttles en daardoor een tijdsbesparing realiseren. Sensoren in de shutlle detecteren de pallets en plaatsen deze met een minimale tussenruimte achter elkaar. De shuttle wordt met de truck van kanaal verwisseld. Zowel LIFO als FIFO is mogelijk met dit systeem.



Draagarmstellingen zijn geschikt voor de opslag van lange goederen en grote producten zoals kunststof of metalen buizen, balken en platen hout. De producten zijn gemakkelijk in en uit de stelling te plaatsen. De armen zijn in verschillende uitvoeringen en kunnen een gewicht dragen van 100 kg tot 2000 kg. De zware uitvoering bestaat uit HEA en IPE profielen. Een opstelling met smalle gangpaden kan bediend worden met een 4-weg-reachtruck of zijlader.



Verrijdbare stellingen zijn magazijnstellingen gecombineerd met verrijdbare onderwagens. Zo wordt een hoge opslagdichtheid gecreëerd. Door het beperken van gangpaden ontstaat er immers bijna geen ruimte- of volumeverlies meer.



Met verdiepingsvloeren kunnen het aantal vierkante meters eenvoudig vergroot worden. De constructie is modulair en geheel demontabel. De belasting kan van 400 kg/m2 tot 1500 kg/m2 De goederen kunnen via een opzetplaats met kantel of schuifhek op de vloer worden geplaatst. Verdiepingsvloeren worden toegepast voor opslag, orderpicking of kantoorruimte.



Met gaaswanden kunnen ruimtes of machines afgeschermd worden. Deze gaaswanden kunnen voorzien worden met afsluitbare draai- of schuifdeuren. Met gaaswanden kunnen ook doorvalbeveiligingen worden gemaakt achter palletstellingen. Enkelzijdige palletstellingen in een ruimte waarbij goederen letsel kunnen veroorzaken dienen voorzien te zijn van een gaaswand.

Meest gestelde vragen

Hier vind je de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Welke afmetingen heeft een palletstelling ?
Dit is afhankelijk van de pallets welke u gebruikt. De meest voorkomende zijn euro- en blokpallets. Gebruikt u alleen europallets dan wordt meestal een liggerlengte gebruikt van 2.700 mm. Gebruikt u alleen blokpallets dan wordt meestal een liggerlengte van 3.300 mm genomen. Gebruikt u zowel euro als blokpallets dan wordt meestal een liggerlengte van 3.600 mm genomen. Een palletstelling kan diverse afmetingen hebben en is eenvoudig aan te passen aan de beschikbare ruimte in uw bedrijfsruimte. Bij pallets van 1.200 mm diep is er een stellingdiepte noodzakelijk van 1.100 mm. Wanneer de pallets 1.000 mm diep zijn, is een stellingdiepte van 900 mm voldoende.
Moeten mijn stellingen gekeurd worden ?
Stellingen moeten zeker gekeurd worden. Alle stalen opslagsystemen die mechanisch beladen worden, moeten volgens de NEN-EN 15635 worden gekeurd. Deze keurplicht staat omschreven in artikel 7.4a van het Arbobesluit. Kompactor kan deze keuringen voor u verzorgen.
Waar let een keurmeester op ?
Een keurmeester let onder andere op de technische staat van de stelling en die van de vloer, eventuele schade aan de constructie van de opslagsystemen, de materialen die in de stelling liggen en de oversteek hiervan, overbelasting, borging en aanwezigheid van beschermingen.
Moet een palletstelling verankerd worden ?
Het is wettelijk verplicht om een palletstelling te verankeren. Alle palletstellingen die mechanisch bediend worden, dienen verankerd te worden met twee ankers per voetplaat. Zie hiervoor de normeringen NEN-EN 15635.
Wanneer is een gaaswand verplicht ?
Wanneer een enkelzijdige palletstelling vrij in de ruimte staat, dient deze aan een zijde voorzien te worden van een gaaswand. Wanneer er aan de ene zijde een pallet geplaatst wordt, kan er op deze manier niemand gevaar lopen aan de andere zijde. Een gaaswand is verplicht zodra er een onveilige werksituatie kan ontstaan.

Mogen wij bij u komen adviseren ?

Aanvraag

Contact

Neem contact op of vraag direct een offerte aan. Wij helpen u graag verder.